Sâmbătă, 29 Februarie 2020 23:26

De Dragobete

Spiritul navalnicului Dragobete a poposit  luni, 24 februarie 2014, la Biblioteca Comunala Osica de Sus.Sarbatoarea dragostei a fost marcata printr-o serie de activitati menite sa scoata ,din lada de zestre a poporului nostru, ritualurile stravechi, traditiile nepretuite, valorile autentice, punand in lumina, de aceasta data, filonul patimas al dragostei romanesti.
Programul manifestarii organizate de bibl. Bibiana Torcea si prof. Cornelia Popa a inclus prezentarea semnificatiilor acestei zile, dezbatere pe tema mitului erotic al Zburatorului, recital de poezie, compozitii plastice cu mesaje simbolice si concursul de creatie ,, Cea mai frumoasa scrisoare de dragoste”

Castigatorii concursului au fost desemnati de un juriu format din personalul Primariei Osica de Sus.
Premiul I: Saftoiu Elena Stefania
Premiul II: Mihai Maria Stefania
Premiul III: Marin Ionela
Mentiune:  Buzna Raluca
 
“Simplitate, puritate, speranta – sentimente percepute in urma intalnirii cu un grup de elevi ai Liceului Teoretic ,, Ion Gh. Rosca”,  de Dragobete, la biblioteca comunala Osica de Sus. Ca o prefigurare a bucuriei simtita in zilele de inceput ale lunii martie, Dragobetele, prin copiii imbracati in ii, care si-au asternut sufletul pe o bucata de hartie, pune inceput bun  doritorilor ce vor sa traiasca laolalta magia renasterii fiecarei primaveri. Neputinta descrierii sentimentelor traite nu poate fi compensata, doar speranta repetarii experientei  poate domoli dorinta prelungirii momentelor de iubire inocenta, oferite de o mana de copii”.(Un membru al juriului)

Read 1084 times