Sâmbătă, 29 Februarie 2020 23:23

Fulgi de nea pe portativ-sunet si ritm in lumina Craciunului

Sub genericul ”Fulgi de nea pe portativ-sunet si ritm in lumina Craciunului” a avut loc vineri, 20 decembrie, in sala de festivitati a Liceului Teoretic “Ion Gh. Rosca” din Osica de Sus, spectacolul festiv de final de an organizat sub egida Liceului, a Primariei si a Asociatiei culturale Pro-Memoria.  

Intr-o atmosfera incarcata de emotie, sub lumina bradului de Craciun, au evoluat formatia de chitare “Armonia”, ansamblul de cantece si dansuri “Brauletul” , solistii instrumentisti
Mia Buleandra, Stefania Raicea ( vioara), Eugen Voinea ( acordeon) solistele vocale Dana Puscoci, Cristina Tarna, Adriana Dana si invitatele Iuliana Ipotesteanu ( folk) si Iditoiu Gabriela ( viola).

Dar prezentarea inspirata a spectacolului intreprinsa  de elevii Lucica Lascu si Florin Varzaru a fost intrerupta de nenumarate elemente surpriza si momente inedite. Astfel,in debutul spectacolului profesorul Floricel Dan, mare maestru shotokan ( centura neagra 5Dan) a tinut sa precizeze ca, prin contributia conducerii liceului si a primariei, echipa de ShotoKan a liceului s-a clasat in elita sportiva nationala.Drept pentru care a conferit domnului Primar Ion Ciocan, doamnei Director Sorina Iacob si domnului director adjunct Viorel Enus cate o Diploma de Onoare.

Spectacolul pregatit de domnul profesor Paraschiv Sterie a fost rasplatit cu aplauze prelungite de parintii, elevii, profesorii si invitatii prezenti in sala devenita neincapatoare.
Cu acest prilej, dupa o emotionanta motivatie citita de dl. secretar  Dragomir Marin, “pentru intreaga activitate desfasurata in comuna Osica de Sus in pregatirea tinerei generatii”, domnul primar i-a conferit profesorului Paraschiv Sterie diploma de Cetatean de Onoare al comunei Osica de Sus. Intr-un glas, elevii  aflati pe scena i-au cantat “Multi Ani Traiasca!” Tot cu acest prilej i-a fost acordata Diploma de Cetatean de Onoare a comunei Osica de Sus domnisoarei doctor Violeta Circiumaru.

Invitatul de onoare, profesorul universitar dr. Constantin Rosca, vadit emotionat, a dat citire “portretului osiceanului “ asa cum este el prezentat in preambulul Monografiei comunei al carei coordonator este si a indemnat auditoriul sa citeasca aceasta lucrare disponibila in bibliotecile comunei. A apreciat deasemenea ca Liceul Teoretic “Ion Gh. Rosca “ s-a distins de-a lungul anului prin activitati, rezultate si proiecte deosebite demne de numele profesorului  Ion  Gh. Rosca pe care il poarta . Drept pentru care i-a conferit doamnei manager profesor Sorina Iacob Diploma de Excelenta din partea Societatii Romane de  Management, societate pe care , cu onoare, o conduce.

Doamna director Sorina Iacob a prezentat elogios impreuna domnul Primar Ciocan Ion   Proiectul Multilateral Comenius, “Tineri sanatos si activ-viitorul Europei”, coordonat de profesor Tony Tanislav, in care liceul este implicat alaturi de alte cinci licee din Turcia, Letonia, Bulgaria, Portugalia si Polonia in perioada 2013-2015.

Un eveniment inedit ce ne-a surprins in mod placut pe toti cei prezenti:reprezentantii firmei CEES(Central European Energy Services) Bucuresti, Radu Diaconu, Alex Cimpeanu,Corina Berceanu,au facut prezentarea performantei imprimante 3D, ce a fost donata liceului. Instrument inovator in practica educativa, imprimanta este capabila sa transpuna un desen proiectat pe calculator intr-un obiect tridimensional cu diverse intrebuintari. Astfel Liceul Teoretic “Ion Gh. Rosca”se claseaza printre cele mai modern inzestrate obiective de invatamant din tara.

Pentru ca sfarsitul anului este si o perioada de bilant, n-au fost uitati nici elevii cu rezultate exceptionale la Olimpiada de Lingvistica  indrumati de profesor Ramona Alexandru, Marius Sima si Painicica Patricia care s-au calificat la faza nationala cu cel mai mare punctaj din judet. De asemenea doamna director Sorina Iacob a apreciat
rezultatele elevilor Iorga Denisa, Ciocan Aladyn si Mitra Dan George care ,la Olimpiada Judeteana de lingvistica, s-au clasat la clasa a-VII-a pe primele trei locuri, indrumati de aceeasi profesoara Ramona Alexandru.Acestora  le-au fost  impartite darurile anume pregatite cu ajutorul sponsorului, Nicoleta Manea, prietena de suflet a liceului.

Evenimentul s-a incheiat cu formatia de dansuri “Craitele “, in coregrafia Constantinei Sterie, care in frumoasele costume populare de Romanati a executat jocuri populare traditionale in aplauzele asistentei, prilej  cu care primarul a anuntat ca au aparut in sfarsit posibilitatile financiare  pentru reabilitarea Caminului cultural din localitate. Toti elevii au fost rasplatiti generos, cu  pachete pregatite din timp de primarie.
Un spectacol minunat, in care bucuria ce se citea limpede in ochii interpretilor, se reflecta in ochii spectatorilor si se impletea cu bucuria sarbatoririi Craciunului in Osica de Sus.

Read 1143 times