Sâmbătă, 29 Februarie 2020 23:18

Muzica si dans pe portative de suflet

Spectacol ce face parte din proiectul "Educatie intru traditie si valoare in port, muzica si joc Romanațean"

Proiectul "Educatie intru traditie si valoare in port, muzica si joc Romanațean" are ca scop promovarea elementelor culturale specifice din zona etnografica Romanați, prin mijloace specifice culturii folclorice: cântec, port si joc popular. Prin realizarea unei serii de evenimente folclorice si prin dezvoltarea unei componente online de initiere a tinerilor, copiilor si persoanelor interesate in tainele dansului popular calusul, se va atinge scopul propus. Acesta va fi completat de o campanie de promovare si diseminare a proiectului si rezultatelor acestuia la nivel local, regional si chiar national.

Pregatirea, organizarea si desfasurarea spectacolului folcloric ,, Muzica si dans pe portative de suflet", editia a doua, se va desfasura pe parcursul a 2 luni. Aceasta activitate presupune realizarea unui spectacol folcloric de muzica si dans popular traditional din zona Romanatului. Scopul activitatii este atat de a conserva şi promova tradiţiile de cântec si dans popular catre publicul larg cat si de a mentine viu interesul tinerilor si copiilor din zona Romanați de a se implica in activitati culturale dinamice.

Activitatea va include selectarea copiilor si tinerilor pentru formarea grupului de calusari şi contractarea profesorilor de specialitate. De asemenea se va realiza instruirea grupului selectat si initierea acestuia in arta jocului de calus autentic. Aceasta instruire va fi realizata de catre unul dintre profesorii recunoscuti la nivel judetean si a unui dansator de notorietate in jocul calusului autentic care vor acorda indrumare si asistenta de specialitate in vederea asigurarii acuratetii dansului si muzicii.

Read 1125 times