Sâmbătă, 29 Februarie 2020 23:14

Ziua Regalității

Câteva mii de persoane au onorat invitația Familiei Regale a României la evenimentul găzduit de Palatul Elisabeta, de Ziua Regalității. Casa Regală a marcat ziua cu cea mai mare încărcătură istorică și emoțională din istoria poporului român, printr-o recepție elegantă. Garden Party, așa cum s-a numit această manifestare, a avut loc vineri, 10 mai a.c., zi de mare importanță în istoria poporului român. Pe 10 mai 1866, Carol I a devenit domnitor al României, în 1877, România și-a oficializat independența, iar la 10 mai 1881, țara noastră devenea Regat.
Este al patrulea an la rând când se organizează un Garden Party la Palatul Elisabeta. Anul acesta, Regele Mihai I și Regina Ana au absentat de la eveniment, majestățile lor fiind în Elveția, unde Regina își îngrijește unele probleme de sănătate.
Comuna Osica de Sus a fost reprezentata la acest eveniment de Ion Ciocan – primarul comunei, fostul senator țărănist Ioan Paul Popescu, Cristina Botez – grafician Sorina Dude – directorul Liceului Teoretic „Ion Gh. Roșca", ec. Cornelia Nicoleta Manea, poetul Marian Drăghici, grup care i-a oferit Principelui Radu numărul al treilea al Revistei „Rădăcini", editată de Asociația ProMemoria. Tot aici, poetul și scriitorul Paul Aretzu din Caracal i-a înmânat Principelui ultima sa carte, editată în Colecția Opera Omnia (publicistică și eseu contemporan).
Pe parcursul manifestării, Orchestra Armatei a susținut un recital cu piese din repertoriu de promenadă, iar invitații au putut servi produsele furnizorilor Casei Regale, închinând un pahar de vin în cinstea Regalități Românești. Spre sfârșitul evenimentului, Regimentul de Gardă și Protocol „Mihai Viteazul" a executat o inedită paradă aviatică în cinstea Zilei Regelui.

Read 1202 times