Sâmbătă, 29 Februarie 2020 23:12

Vizita Principelui Nicolae al Romaniei la Liceul "Ion Gh. Rosca"

Alteța Sa Regală Principele Nicolae a oferit bibliotecii liceului două exemplare din albumul „Anul Regelui”, editat cu ocazia împlinirii de către Majestatea Sa Regele Mihai a venerabilei vârste de 90 de ani. Prezentarea Liceului Teoretic „Ion Gh. Roșca” a revenit doamnei director profesor Sorina Dude care nu a uitat să menționeze momentul de doliu în memoria celui care a fost mentorul spiritual al liceului, profesorul universitar dr. Ion Gheorghe Roșca, rectorul Academiei de Studii Economice din București care s-a săvârșit din viață în ziua de 6 aprilie, zi în casr printul nicolae 2are Academia aniversa 100 de ani de existență.

Deși liceenii, colegii lor, se aflau în vacanța de primăvară, cei doi elevi olimpici la literatura română, Marius Sima și Patricia Pâinicică, l-au întâmpinat pe Principe în holul liceului și i-au înmânat  două numere ale revistei școlare „Corola”, iar, în amfiteatrul liceului, delegația a fost plăcut surprinsă să asiste la repetițiile Ansamblului „Doina Romanațiului”, ansamblu condus de profesorul Sterie Paraschiv.

Un grup de profesori ai liceului, directorul Sorina Dude și directorul adjunct Viorel Enuș l-au salutat deopotrivă pe Alteța Sa Regală la Centrul de Informare și Documentare unde, în încheierea vizitei sale, Principele Nicolae a afirmat: „România este o țară foarte frumoasă, iar oamenii de aici m-au întâmpinat cu foarte multă căldură sufletească.” O ora de neuitat…

Read 1122 times