Vineri, 15 Decembrie 2023 11:53

PNRAS - Osica de Sus workshop

Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus din județul Olt, implementează, în calitate de beneficiar, proiectul PNRAS – Osica de Sus, în cadrul Schemei de Granturi Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, parte a Planului Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Primul workshop a avut ca temă Definirea conceptelor de violență școlară și bullying și se adresează profesorilor, profesorilor consilieri, directorilor de școli și părinților. Conceptul de bullying a fost explorat din mai multe perspective și a abordat și tema măsurilor de prevenire, de identificare și de gestionare a comportamentelor de bullying.

Tema celui de-al doilea workshop a fost Legea educaţiei naţionale privind violenţa psihologică – bullying. Workshop-ul se adresează profesorilor, profesorilor consilieri, directorilor de școli și părinților și  a abordat conceptul de bullying în școli, din perspectivă legală. 

În cadrul sesiunii teoretice au fost abordate definițiile operaționale, legea privind violenţa psihologică ca mecanism de intervenție în prevenirea și combaterea bullying-ului în unitățile de învățământ prin intervenție integrată, prin identificare si semnalare.

 

Read 639 times Last modified on Vineri, 15 Decembrie 2023 12:00