Duminică, 01 Martie 2020 14:00

Arc peste timp

            Un "ARC PESTE TIMP" a construit sambata, 19 noiembrie, colectivul Liceului Teoretic "Ion Gh. RoscA".  Într-o atmosfera solemna, cu mare încarcatura emotionala,  au fost  celebrati 50 de ani de invatamant liceal in Osica de Sus.  S-au reunit, deopotriva, fosti si actuali elevi, dascali ai generatiilor trecute, pecum si cadrele didactice din prezent,  ce aduc cinste acestei scoli. Printre invitati s-au aflat inspector general Felicia Man, edilul comunei, Gheorghe Manicea, precum si reprezentanti ai  Consiliului Judetean Olt.           

            În deschiderea jubileului, oaspetii au regasit cu emotie scoala.  Au fost organizate, în incinta liceului, ateliere  unde profesorii  si elevii au sustinut diverse lucrari, din  diferite  domenii: istorie, geografie, chimie, fizica, matematica, limbi straine, arhitectura si teatru. 

            Importanta evenimentului a fost marcata prin dezvelirea unei placi aniversare. Directorul liceului, prof. Lavinia Tanislav, a prezentatat istoricul si misiunea scolii, garantand performanta si calitatea educatiei in Liceul Teoretic "Ion Gh. Rosca": "Elevii nostri sunt elevi activi, implicati in activitati extrascolare, in programe si proiecte. Absolventii liceului nostru au fost admisi la universitati de prestigiu din tara si din strainatate, ducand mai departe renumele castigat de scoala noastra in ani de munca statornica: 50 de ani de scoala, 50 de generatii! Va asigur ca munca noastra sta sub semnul daruirii si al responsabilitatii, intrucat traditia ne obliga sa continuam realizarile generatiilor anterioare"

            Edilul  Gheorghe Manicea a dorit sa adreseze câteva  cuvinte si gânduri bune colectivului de ieri si de azi al acestui liceu: "Vreau sa va felicit pentru tot ce ati facut în acesti ani. Vreau sa felicit absolventii si profesorii, care acum sunt la pensie, ca au reusit sa vina la acest jubileu. Este o mare onoare pentru mine sa am alaturi valoarea intelectuala a comunei Osica de Sus". Totodata, edilul  a asigurat colectivul liceului de sprijinul constant al autoritatii locale, in vederea unui proces educativ de calitate.

            Inspectorul general scolar, prof. Felicia Man, a tinut sa aduca în atentie activitatea de prestigiu a acestei unitati scolare: ''Faptul ca elevii nostri, din Osica de Sus si din satele invecinate, au cele mai bune conditii de invatare si educare, chiar exceptionale, nu ne face decat sa fim mandri. De altfel, rezultatele elevilor de la Osica de Sus sunt foarte bune, liceul situandu-se pe locul 5 in ierarhia judeteana, avand in vedere rezultatele la examenul de Bacalaureat, si pe unul din locurile fruntase la Evaluarea Nationala. Evenimentul de astazi este unul emotionant, despre educatie, calitate, trecut si viitor" a declarat d-na inspector general.

            Fostele cadre didactice si fostii absolventi au primit diplome de merit pentru intreaga activitate, respectiv, diplome de onoare pentru contributia adusa la cultivarea prestigiului scolii. Cu aceasta ocazie, patru cadre didactice pensionare, fosti directori ai scolii, au primit, din partea Primariei si a Consiliului local, titlul de "Cetatean de onoar": Opritescu Constantin, Sulger Marin, Lixandru Gheorghe si Sarbu Ion.  

            Manifestarile dedicate  celor 50 de ani de existenta ai Liceului Teoretic "Ion Gh. Rosca" au inclus si un spectacol omagial ce a avut loc la Caminul Cultural Osica de Sus.

{gallery}arc peste timp{/gallery}

Read 1164 times