Duminică, 01 Martie 2020 13:49

Festivalul de Teatru pentru Liceeni "Dialogul absurZilor..."

Festivalul de Teatru pentru Liceeni  "Dialogul absurZilor...", desfasurat miercuri , 23 noiembrie 2016, la Slatina, în cadrul Zilelor "Eugen Ionesc", ajuns la editia a VI-a, sub coordonarea Centrului  Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt, a fost câstigat, din nou, de trupa Liceului Teoretic "Ion Gh. Rosc", din Osica de Sus, care a primit marele premiu si trofeul.

Juriul condus de regizorul Toma Enache, a avut o misiune dificila în a stabili câstigatorii, concursul fiind un adevarat maraton cultural. Au fost prezentate nu mai putin de 11 scenete si zece monologuri, de catre trupele celor mai prestigioase licee din judet, toti concurentii situandu-se la înaltime.

Totusi, în urma deliberarii,  marele premiu  "Visi Ghence" si trofeul festivalului au fost câstigate de trupa Liceului Teoretic "Ion Gh. Rosc"  din Osica de Sus, coordonata de d-na profesor Cornelia Popa. Elevii clasei a XI-a A au convins juriul,  punand in scena piesa "Lectia" de Eugen Ionescu.  Pe langa trofeu si marele premiu, au fost recompensati cu premiul pentru interpretare feminina - Buleandra  Maria Ioana si premiul pentru interpretare masculina - Dumitru Marius Catalin.

DISTIBUTIA:
PROFESORUL: Dumitru Marius Catalin
ELEVA: Buleandra Maria Ioana
MENAJERA: Ion Georgeta
Lumini si sunet: Joita Mihaela Cristina
Scenariul (adaptare) si regia: prof. Cornelia Popa

"Felicitari, in primul rand, organizatorilor acestui eveniment. Intr-o societate in care nonvalorile si incultura par a fi din ce in ce mai promovate, consider ca astfel de initiative sunt salutare. Avem obligatia sa le aratam tinerilor calea spre adevaratele valori, spre frumos, spre arta si teatrul poate fi o alternativa extraordinara la educatia formala. Teatrul inseamna cresterea nivelului de focalizare a atentiei, extinderea volumului de memorare verbala si vizuala, promptitudinea reactiei, capacitatea de concentrare, cresterea abilitatii de a exprima propriile emotii si de autocontrol al reactiilor" a precizat d-na prof. Cornelia Popa.

Read 1073 times