Menu

Sign in

Olimpiade

Olimpiada de limbă, comunicare și literatură română, etapa județeană - 21 februarie 2015

  • Categorie: Olimpiade
  • Accesări: 1062

Olimpiada de limbă, comunicare și literatură română, etapa județeană, s-a desfășurat sâmbătă, 21 februarie, la Slatina. Rezultatele elevilor noștri ne-au adus bucurie și au întărit sentimentul că suntem printre cele mai bune licee din județ. La clasa a X-a, eleva Ciochină Diana a obținut 110 puncte, locul III pe județ. Marcu Diana, clasa a VIII-a, a fost distinsă cu Mențiune la etapa locală ( 100 de puncte), iar la etapa județeană a obținut 106 puncte.Raicea Ștefania, clasa a XI-a, 98 de puncte, Dobre Claudia, clasa a X-a, 92 de puncte, Drăghici Manuela, 85 de puncte.Rezultate foarte bune.<br /><br />Toți acești elevi au fost pregătiți de doamna profesoară Alexandru Ramona.<br />Felicitări !

Clasare de top la faza nationala a Olimpiadei de Lingvistica

  • Categorie: Olimpiade
  • Accesări: 924

In perioada 29-31 martie 2013, s-a desfasurat prima editie a olimpiadei de Lingvistica, faza nationala la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere. Departamentul de Lingvistica din cadrul Universitatii a organizat aceasta competitie, testand abilitatile lingvistice si inteligenta pura. Proba a avut loc sambata, 30 martie, participand 94 de elevi din toate colturile tarii, judetul Olt fiind reprezentat de 3 elevi de gimnaziu si 2 elevi de liceu. Cel mai bun punctaj, clasandu-se al zecelea pe tara, l-a obtinut Sima Marius de la Liceul Teoretic "Ion Gh. Rosca" premiat cu Mentiune in cadrul festivitatii din Aula Magna a Facultatii de Drept.
"A fost o experienta interesanta si motivanta ce mi-a schimbat perspectiva asupra a ceea ce intelegem in general prin scoala. Cel mai important lucru pe care l-am invatat a fost ca toate lucrurile comunica", Sima Marius.
 

Olimpiada de lingvistica - un nou succes

  • Categorie: Olimpiade
  • Accesări: 1138

Etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică, desfășurată sâmbătă, 22 noiembrie 2014, la Slatina, a evidențiat încă o dată inteligența și pregătirea solidă și pasionată a elevilor noștri, care au obținut cele mai bune rezultate din județ la secțiunea de performanță ( clasele a IX-a – a XII-a) : Premiul I – Sima Marius și Premiul II – Pîinicică Patricia, ambii calificându-se astfel la etapa națională. De asemenea, la secțiunea de exercițiu pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a , Iorga Denisa a avut un punctaj foarte bun, obținând Mențiune.

   Toată echipa, pregătită de doamna profesoară Ramona Alexandru, merită cuvinte de laudă pentru participare și rezultatele obținute.

   Pentru liceul nostru este a treia participare la Olimpiada Națională de Lingvistică, ceea ce ne face să fim mândri și să-i felicităm cu drag pe premianți .

  Mult succes la națională !Olimpiada de limbă, comunicare și literatură română, etapa județeană - 21 februarie 2015

  • Categorie: Olimpiade
  • Accesări: 829

Olimpiada de limbă, comunicare și literatură română, etapa județeană, s-a desfășurat sâmbătă, 21 februarie, la Slatina. Rezultatele elevilor noștri ne-au adus bucurie și au întărit sentimentul că suntem printre cele mai bune licee din județ. La clasa a X-a, eleva Ciochină Diana a obținut 110 puncte, locul III pe județ. Marcu Diana, clasa a VIII-a, a fost distinsă cu Mențiune la etapa locală ( 100 de puncte), iar la etapa județeană a obținut 106 puncte.Raicea Ștefania, clasa a XI-a, 98 de puncte, Dobre Claudia, clasa a X-a, 92 de puncte, Drăghici Manuela, 85 de puncte.Rezultate foarte bune.

Toți acești elevi au fost pregătiți de doamna profesoară Alexandru Ramona.
Felicitări !

Contact Liceul Osica

Comuna Osica de Sus

Liceul  "Ion Gh. Roșca"

Str. Vladu Nica Nr.2 Comuna Osica de Sus Judetul Olt Cod Postal 237310

Tel. 0249/418.240,

Color I Color II Color III